Pris & Info

När du bokar en hundfotografering hos mig får du…

Inte ett fotografi utan ett konstverk

Många är av den uppfattningen att bilden är “klar” så fort fotografen har tryckt på knappen. Men riktigt så fungerar det inte, inte hos mig i alla fall. Jag fotar i vad som kallas Raw format vilket betyder att jag får en fil ifrån kameran med väldigt mycket information i, så jag själv kan plocka fram och förstärka det jag vill i min bild. Så man kan säga att jag får grunden när jag tar bilden, sedan får jag själv arbeta fram den bilden jag i slutändan vill ha. Så någon färdig produkt är det inte förrän jag framkallat bilden digitalt.

Jag bearbetar varje bild i både Photoshop och Lightroom precis som en konstnär arbetar fram en tavla, men istället för målarfärg använder jag ljuset och färgerna i bilden för att belysa och förstärka upp de delar jag vill. Min fokus ligger på att är skapa magiska bilder som kräver att synas! Det ligger tid, energi och kärlek i varenda bild, och mitt mål är att det de ska ses som de konstverk de är, på väggen! Ett konstverk kommer aldrig till sin fulla rätt förrän de tagit form i en fysisk produkt som kan avnjutas varje dag.

Hundfotograf med den absolut bästa utrustningen för hundfotografering ifrån Nikon

Som hundfotograf jag har valt att investera i den absolut bästa utrustningen från Nikon för att kunna leverera de bästa bilderna till mina kunder. I min utrustning finns bland annat två specialiserade kameror för actionfotografering, och en kamera som ger riktigt stora filer om man vill ha möjligheten att göra väldigt stora tavlor exempelvis. Jag har även ett flertal olika objektiv för olika ändamål, allt för att kunna få exakt den bilden jag planerat för, som action eller porträtt.

Mitt val av utrustning beror på i vilken typ av miljö vi ska fota i och vilka typer av bilder du som kund vill ha.


Min utrustning som hundfotograf

Kameror

 • Nikon D4S
 • Nikon D500
 • Nikon D850 (nyaste kameran ifrån Nikon som vunnit en mängder utmärkelser, bland annat bästa kameran)

Objektiv

 • Nikkor 300mm 2.8
 • Nikkor 70-200mm 2.8
 • Nikkor 85mm 1.4
 • Nikkor 105mm 1.4
 • Nikkor 135mm 2.0
 • Sigma Art 50mm 1.4
 • Sigma Art 35mm 1.4
 • Sigma Art 24mm 1.4

Min styrka som hundfotograf

Jag har själv varit hund och djurägare i hela mitt liv, och de senaste 18 åren har jag jobbat som hundtränare och hundägarcoach. Jag har instruerat otaliga kurser och privatträningar under åren och träffat och jobbat med hundar dagligen. Mitt jobb med allt ifrån valpar till hundar med beteendeproblem gör att jag med lätthet kan skapa kontakt och få hunden att interagera med mig. 

Jag kan självklart även läsa av om hunden inte alls vill ha någon kontakt och jobbar då utefter de förutsättningarna genom att välja ett objektiv så jag håller mig på ett längre avstånd ifrån hunden istället. Både min stora erfarenhet av alla typer av hundar och min fallenhet för att få en fin kontakt med djur överlag gör att du kan känna dig trygg i att välja mig till din bästa väns hundfotograf.

Porträtt och action bilder

Normalt sätt brukar jag alltid fota både portätt och action bilder under vår halvtimme tillsammans. Vi börjar alltid med porträtten så hunden inte blir trött och flåsig. Efter porträtten är tagna avslutar vi fotosessionen med action bilder där hunden bara får leka loss och ha roligt! Men självklart är det du som kund som väljer vad du vill ha för bilder. Det går alldeles utmärkt att bara välja portätt eller bara action bilder.

“Taking an image, freezing a moment, reveals how rich reality truly is.”

Träningsplaner för att få hunden att stanna kvar inför porträtten (om det behövs)

Eftersom jag är utbildad hund och djur tränare och har jobbat som hundtränare och instruktör i 18 år så har jag en stor kunskap om träning och har en mängd färdigskrivna träningsplaner för diverse kunskaper, bland annat i att stanna kvar som är viktigt inför porträtten om du vill ha din hund lös dvs. Självklart finns det vägar runt det problemet om du absolut inte skulle känna dig trygg med att ha hunden lös och känner att du inte har tiden att träna hunden innan vår fotografering, så redigerar jag bort halsbandet och kopplet i efterbehandlingen av dina bilder. 

MEN! Känner du att du vill ha hjälp med en träningsplan (som absolut inte tar lång tid) så bistår jag med färdiga träningsplaner som du får vid bokningen av din hundfotografering. Mejlas i pdf. Målet är att lägga upp små minikurser på min hundtränings sida som alla fotograferingskunder får tillgång till inför en fotografering.

Att få hunden att stanna kvar är inte några problem med träningsplanen du får:-)

Urval och bildleverans ifrån mitt online galleri

Efter din fotografering får du möjlighet att göra ett urval av alla bilder i mitt online galleri, där väljer du de bilder du vill att jag redigerar och gör leveransklara. En del av mina kunder väljer bort det här valet och litar på att jag som hundfotograf väljer de absolut bästa bilderna att jobba med. Valet är helt ditt:-)

När valet av bilderna är klart och bilderna är färdig redigerade laddas de åter upp i galleriet, och en länk med all information om nedladdningen mejlas då ut. Galleriet kan även delas med vänner och familj, och ni kan även visa upp ert galleri på sociala medier som exempelvis Facebook. Bilderna ligger uppe i galleriet under 1 månads tid, så ni har god tid på er att ladda ned dem och dela dem om så önskas.

Investering

Fotograferingskostnad 30 min, 995:-

Högupplösta webfiler, 1500:-/bild

Lågupplösta (stora) webfiler (2048px), 750:-/bild

Tillval

Extra fotograferingstid

 • 30 min, 500:-
 • 20 min, 350:-
 • 10 min, 250:-

Paketpris, inkluderar 30 min fotograferingstid + 4 st bilder, 3500:-

Alternativ 1.

I paketet ingår 4 st vackra A4 printar i ett högkvalitativt matt fotopapper. Rama in dem och du har en serie underbara tavlor!

I det här alternativet ingår även de lågupplösta filerna (2048px) för att all användning på nätet.

Alternativ 2.

Du får dina 4 bilder i både högupplöst och lågupplöst format.

Väggkonst

Det finns en mängd olika vackra tavlor och i olika storlekar och format att beställa, fråga vid intresse!

30 minuters fotografering

Jag har i förväg kollat av vart vi kan fotografera din hund för att få bilder efter dina önskemål. Därför hinner jag alltid fotografera hunden en hel del under 30 min och det finns oftast tid för fler olika “bakgrunder” genom att bara flytta plats en aning eller byta vinkel så du får variation i bilderna. Eftersom jag fotograferar hundar väldigt mycket vet jag vilka tider på dygnet som ger de bästa bilderna, vilka platser och miljöer som ger vackra och magiska bilder. Den erfarenheten ger mer tid till att fotografera hunden och mindre tid på att leta rätt plats. Med andra ord kommer jag att ha många bilder på minneskortet efter 30 min!

Förberedelser inför er fotografering

Borsta gärna ur pälsen och torka ur ögonvrån ifall det behövs.

Se till att hunden är ren (ifall det är blött ute).

Ta gärna med några favoritleksaker och favoritgodis.

Rasta hunden innan fotograferingen.

PS! Om det är dåligt väder bokar vi om fotograferingen till en finare dag.