Hundfotograf såklart!

Hundfotograf, Hundfoto, Hundfotografering

Vilken känsla när det bara klickar, det är klart jag ska bli hundfotograf. Det är ju hundar jag jobbar med annars, det är ju hundar jag alltid har levt med, det är ju djur jag älskar!

Mitt start som fotograf

När jag började jobba som fotograf så ville jag fota precis allt. Jag fotade bröllop, bebisar, bebismagar, kärlekspar, boudoir, till företag, portätt, bilar, hundar (såklart!) och allt annat jag kom över. Och visst tyckte jag att det var roligt. Men det finns inget som får hjärtat att le som när jag har en modell med fyra ben framför kameran.

Kärleken till djuren

Även fast jag valt att kalla mig hundfotograf, så är det djur jag älskar att fotografera. Djur har alltid gjort mig lycklig, och kärleken till dem har funnits där ända sen barnsben. Min dröm som liten var att leva ett liv på landet med djur och natur omkring mig. Och idag bor vi med skogen runt omkring oss där vi har dagliga besök av rådjuren, rävarna och våra älskade grävlingar. Vi älskar verkligen våra bonusdjur, till och med mössen som gör hål i gräsmattan och gnager på isoleringen till rören vid gäststugan. De är en del av oss. Våra grävlingar har vi blivit så bra vänner med att de kommer och tar en smörgås ur handen, och de umgicks med vår kattunge Lo innan de gick i ide för vintern.
Hundfotograf Kickan Nikolic. Hundfotograf i Stockholm

 Min styrka som hundfotograf

Djuren och naturen är min sanna passion. Och eftersom som jag har jobbat som hundtränare och instruktör i 18 år så känner jag en sån enorm trygghet och styrka i mitt jobb som hundfotograf också. Det känns som hemma, jag vet precis hur jag ska få dem att interagera med mig. Jag vet precis hur jag ska lösa en situation om en hund är rädd eller osäker med nya människor, eller kanske bara är rädd för kameran. Jag vet hur jag ska få det där fina portätt bilden fast hunden inte är “den lydigaste”. Hundar är jag trygg med, jag förstår dem.

Såklart jag ska specialisera på mig på det jag redan är bra på. Det jag redan kan. Det är ju så solklart att jag ska jobba med det jag är absolut på bäst på här i livet. Jag är en riktigt bra hundtränare, och det är även min styrka i mitt jobb som hundfotograf.

Lyckan att äntligen har hittat rätt!