Kalendern för 2019 börjar bli klar

Hundfotograf Stockholm

Med lite kreativitet har jag lyckats att fota de flesta bilderna till Hundar Utan Hems kalender 2019. Trots att vi har mycket snö kvar här så finns det små fläckar som är snöfria, så jag har jobbat med vinklar, bakgrunder och objektiv som “stängt bort” vintern. Genom att till exempel lägga mig på backen och foto uppåt på den hoppade terriern så har jag inte fått med den snötäckta marken. Så den valde jag att redigera till en vår eller sommarbild, och bilden jag tog på vännernas Bella, också en hund de adopterade ifrån Hundar Utan Hem, fotade jag på en lite snöfri kulle. Jag valde platsen för att de var mycket träd och grenar som “skyddade” ifrån att få med snön i bilden, och eftersom jag använde mig av ett teleobjektiv som komprimerar bakgrunden en del så underlättade det också att jag inte fick med någon snö i bilen. Så likadant här, med en medveten fotovinkel, plats och val av objektiv fick jag en bild utan snö, och den här valde jag att redigera lite höstkänsla i.

Nu inväntar jag våren och solen så jag får träffa mer härliga hundar att fotografera till kalendern. Välkommen grönskan och alla blommor!

Hundfotograf Stockholm, Hundfotograf Tyresö, Hundfotograf Haninge